Hollands Kroon

Marten Snoodijk geëerd met monument en Witte Anjer Perk

Hippolytushoef – Verzetsheld Marten Snoodijk krijgt als eerbetoon op het nieuwe hofje aan de Belt een eigen monument en een Witte Anjer Perk. Op donderdag 15 juni zullen wethouder Mary van Gent en kinderen van groep 8 van Kindcentrum Op de Elft het monument onthullen dat door kunstenaar Rutger Jan Bredewold is gemaakt.

Vooraf zijn er op de school enkele sprekers waaronder Gerrit Seegers (bouwbedrijf Dozy), André Kok (voorzitter Historische Vereniging Wieringen), Dick Doornik (Veteranen Hollands Kroon), Rutger Jan Bredewold (kunstenaar) en Monique de Wit-Gout voorzitter VVE. De gemeente Hollands Kroon had een prijsvraag ingediend voor invulling van het terrein waar vroeger het gemeentehuis stond. Bouwbedrijf Dozy uit Den Helder won deze door middel van realisatie van negentien duurzame woningen. Uit een prijsvraag voor een straatnaam kwam Marten Snoodijkhof uit de bus.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button