Den Helder

Fondsenwerver ondersteunt culturele instellingen bij verhogen inkomsten

Den Helder – Het college van B&W heeft Alice Duiven van de Cultuurbron uitgekozen als fondsenwerver voor Helderse culturele instellingen om dit specifieke ondernemerschap verder te stimuleren. De insteek is met name om de inkomsten van de organisaties uit het culturele veld te vergroten. Duiven zal de ondernemers twee jaar ter zijde staan.

Zij zal dit doen door ondernemers meer kennis te geven over het mogelijkheden voor aanvullende subsidies, publieksinkomsten en incidentele sponsors. Ook begeleidt zij bij aanvragen voor deze financiële ondersteuning. Verder deelt zij kennis over ondernemen in de culturele sector. Tot slot denkt Duiven mee over de ontstane situatie in coronatijd en hoe hiermee om te gaan.

 Betrokken organisaties
De fondsenwerver richt zich op de gemeentelijke culturele subsidiepartners zoals De Nollen, Kopgroep Bibliotheken, Lokale Omroep Stichting, Museumhaven Willemsoord, Reddingmuseum Dorus Rijkers, Theater de Kampanje en Triade. Daarnaast is een aantal andere culturele organisaties binnen Den Helder zoals Kunsthal 45, Kunstuitleen en Cinema Zevenskoop die ook gebruik kunnen maken van de diensten van Duiven. Ook verdere afstemming met organisaties van een aantal culturele evenementen behoort tot de mogelijkheden.

De inzet op cultureel ondernemerschap en het vergroten van de eigen inkomsten komt voort uit de visie en het beleidskader ‘Cultuur kleurt het leven’. Cultureel ondernemerschap is één van de vier focuspunten die daarin benoemd zijn. De andere focuspunten gaan over: kinderen maken kennis met cultuur, iedereen doet mee en Den Helder als culturele hart van de regio.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button