Den Helder

Fondsenwerver ondersteunt culturele instellingen bij verhogen inkomsten

Den Helder – Het college van B&W heeft Alice Duiven van de Cultuurbron uitgekozen als fondsenwerver voor Helderse culturele instellingen om dit specifieke ondernemerschap verder te stimuleren. De insteek is met name om de inkomsten van de organisaties uit het culturele veld te vergroten. Duiven zal de ondernemers twee jaar ter zijde staan.

Zij zal dit doen door ondernemers meer kennis te geven over het mogelijkheden voor aanvullende subsidies, publieksinkomsten en incidentele sponsors. Ook begeleidt zij bij aanvragen voor deze financiële ondersteuning. Verder deelt zij kennis over ondernemen in de culturele sector. Tot slot denkt Duiven mee over de ontstane situatie in coronatijd en hoe hiermee om te gaan.

 Betrokken organisaties
De fondsenwerver richt zich op de gemeentelijke culturele subsidiepartners zoals De Nollen, Kopgroep Bibliotheken, Lokale Omroep Stichting, Museumhaven Willemsoord, Reddingmuseum Dorus Rijkers, Theater de Kampanje en Triade. Daarnaast is een aantal andere culturele organisaties binnen Den Helder zoals Kunsthal 45, Kunstuitleen en Cinema Zevenskoop die ook gebruik kunnen maken van de diensten van Duiven. Ook verdere afstemming met organisaties van een aantal culturele evenementen behoort tot de mogelijkheden.

De inzet op cultureel ondernemerschap en het vergroten van de eigen inkomsten komt voort uit de visie en het beleidskader ‘Cultuur kleurt het leven’. Cultureel ondernemerschap is één van de vier focuspunten die daarin benoemd zijn. De andere focuspunten gaan over: kinderen maken kennis met cultuur, iedereen doet mee en Den Helder als culturele hart van de regio.

Trefwoorden
Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button
Close