Den HelderPolitiek

Half miljoen euro uit Helders steunfonds voor horecaondernemers en detailhandel

Den Helder – Naast de verschillende regelingen van de Rijksoverheid om ondernemingen en organisaties financieel te helpen tijdens de coronacrisis helpt ook de gemeente hen met twee miljoen vanuit het Helders Steunfonds. Voor winkel- en horecaondernemers is een half miljoen euro beschikbaar.

Het geld is voor een tijdelijke regeling die ondernemers in het stadshart en de winkelcentra tegemoetkomt in de huisvestingskosten. Zo wil de gemeente voorkomen dat ondernemers in de detailhandel en horeca de deuren moeten sluiten vanwege de coronacrisis. Dat is niet alleen van belang voor de inwoners maar ook voor bezoekers en toeristen in de stad. De verwachting is dat dit ook een bijdrage levert aan behoud van werkgelegenheid bij deze bedrijven.

De gemeente doet ook een beroep op de huurder en verhuurder. De crisis raakt iedereen en daarom stelt de gemeente voor om elk een derde deel te betalen. Met deze inzet van middelen kan gezamenlijk verantwoordelijkheid worden genomen om de positieve ontwikkeling van de Den Helder vast te houden, om leegstand van winkelpanden te voorkomen en Den Helder aantrekkelijk en levendig te houden.

Meer informatie over de regeling en wijze van aanvragen is te vinden op www.denhelder.nl/ondernemers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button