Hollands KroonPolitiek

Inwoners Hollands Kroon denken digitaal mee over groene energie

Anna Paulowna – De gemeente Hollands Kroon laat weten dat inwoners van deze gemeente een voorkeur voor groene energie hebben die is opgewekt door zonnepanelen op daken en daarnaast zon langs infrastructuur. In de maand mei vroeg de gemeente om mee te denken over de mogelijkheden om groene energie op te wekken in Hollands Kroon. Inwoners hebben hun reacties gegeven op het Denkmee-platform van Hollands Kroon.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opstelt. Hierin is opgenomen hoe en waar duurzame energie wordt opgewekt waarbij de blik is gericht op 2030. Hollands Kroon is onderdeel van de RES Noord-Holland Noord. Het voorlopige concept is te vinden op de website www.energieregionhn.nl/conceptres. Vanaf pagina 67 gaat het specifiek over de Kop van Noord-Holland en Hollands Kroon.

Via ons platform verneemt de gemeente graag de reacties op het concept van inwoners. Deze informatie wordt eind augustus gebundeld en aangeboden aan de gemeenteraad van Hollands Kroon.

Trefwoorden
Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button
Close