Noord-Holland

Univé Ledenfonds steunt lokale initiatieven

Advertentie:

Noord Holland – Het Univé Ledenfonds geeft lokale initiatieven ten behoeve van zorg en welzijn in tijden van Corona een financieel steuntje in de rug. Opgericht door Univé Noord-Holland om op lokaal-maatschappelijk niveau bij te dragen aan onder andere sociale cohesie, zelfredzaamheid en gezondheid, is de coronacrisis voor het Ledenfonds een periode waarin een bijdrage extra waardevol is. Voor gerichte donaties stelt de stichting € 50.000,- beschikbaar.

Annelies Goos, bestuurder van Univé Noord-Holland: “Elf weken geleden had niemand kunnen voorspellen dat we in deze situatie zouden belanden. De solidariteit die vervolgens binnen onze samenleving ontstaat, is bewonderenswaardig te noemen. Als coöperatieve verzekeraar staan we dicht bij onze leden; met de financiële bijdrages aan maatschappelijke initiatieven door het Ledenfonds maken we onze lokale betrokkenheid extra concreet. Juist in deze crisis is het nodig steun te bieden aan de initiatieven die, op welke manier dan ook, dagelijks hun steentje bijdragen om de impact en gevolgen van COVID-19 dragelijker te maken. We zijn trots om hen dat financiële steuntje in de rug te geven en de solidariteit van de samenleving te maximaliseren.”

Tijdschriftenbonnen en iPads
Inmiddels zijn al mooie initiatieven ondersteund sinds het Ledenfonds het nieuws over haar bijdrage naar buiten bracht. Zo maakte een donatie de aanschaf van vier iPads mogelijk voor Wooncomplex Lyceumhof in Den Helder, die hiertoe een oproep deed om haar bewoners te kunnen laten beeldbellen met hun familie. Zorgorganisatie Omring ontving 1000 tijdschriftenbonnen voor hun cliënten. De tijdschriftenbonnen zijn een vorm van vermaak en maken deel uit van de dagbesteding in deze verwarrende tijd.

De financiële bijdrage is bedoeld voor initiatieven die tijdens als gevolg van de coronacrisis is ontstaan. Verder moet de partij een maatschappelijk doel dienen en biedt het, bij voorkeur, ondersteuning aan zorg of hulpmiddelen. Tot slot richt het Ledenfonds zich op initiatieven in het werkgebied van Univé Noord-Holland: de provincie Noord-Holland, het noordelijk deel van het Groene Hart en Zwolle. Goos: “Bij het beschikbaar stellen van zo’n bedrag vinden we het belangrijk dat we de kernwaarden van ons Ledenfonds én onze coöperatie in acht houden. Met de voorwaarden dat het initiatief een maatschappelijk doel moet dienen, het liefst ondersteunend aan de zorg, verliezen we deze kernwaarden niet uit het oog en ligt zo’n donatie in het verlengde van het gedachtegoed van het Ledenfonds.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button