Hollands Kroon

Windfonds Windpark Wieringermeer selecteert 20 projecten

Advertentie:

Hollands Kroon – Het Windfonds is opgericht door de initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer om lokale initiatieven te ondersteunen en stimuleren. Jaarlijks wordt een deel van de opbrengst van het windpark gestort in dit fonds. Over het jaar 2019 is een budget van 75.000 euro beschikbaar gesteld. 38 verenigingen en andere lokale initiatieven hebben een aanvraag ingediend. Op basis van een aantal wegingsfactoren zijn 20 initiatieven geselecteerd voor financiële ondersteuning.

Het bestuur was onder de indruk van het aantal aanvragen, de inhoud en de kwaliteit ervan. De 38 verenigingen en lokale initiatieven hebben voor een bedrag van ruim € 200.000,- aanvragen ingediend, terwijl het bestuur van het Windfonds € 75.000,- te besteden heeft. De aanvragen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal wegingsfactoren, waaronder de doelstellingen van het Windfonds, het aantal mensen dat profiteert van het initiatief, duurzaamheid, financiële haalbaarheid, zichtbaarheid en een match met het thema 75 jaar. Zo scoorde elke aanvraag een aantal punten, op basis waarvan een bedrag is toegekend.

Een overzicht van de aanvragen die zijn toegekend is te vinden op de website van Windpark Wieringermeer www.windparkwieringermeer.nl. De aanvragers zijn inmiddels geïnformeerd, net als de aanvragers die helaas niet in aanmerking komen voor een vergoeding. Volgend jaar wordt het Windfonds opnieuw opengesteld. Aanvragers worden dan ook aangemoedigd om dan opnieuw een voorstel in te dienen. Meer informatie hierover volgt te zijner tijd op de website en Facebookpagina van Windpark Wieringermeer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button