Politiek

Stemmen ten einde, tellen begonnen

Van den Born en Krul maken kans op Kamerzetel

Advertentie:

Regio Noordkop – De stembussen zijn om 21.00 uur gesloten en direct daarna is overal het tellen der stemmen begonnen. Dat gaat uren duren en mogelijk zelfs tot diep in de nacht. De definitieve einduitslag per gemeente wordt op z’n vroegst vrijdag, maar vermoedelijk pas na het weekend bekendgemaakt.

Uit de exitpoll blijkt een aardverschuiving en een hele grote winst voor de PVV (35 zetels, plus 18). Dat betekent dat het Helders raadslid Vincent van den Born, op de PVV-lijst op plek 31, met aan grote zekerheid grenzende waarschijnlijkheid binnenkort richting Den Haag kan om een zetel in de Tweede Kamer in te nemen. Het CDA komt volgens de poll uit op 5 zetels. Als dat zo blijft keert ook Harmen Krul terug in de Tweede Kamer, waarmee Den Helder straks twee Kamerleden telt.

De Helderse burgemeester Jan de Boer houdt nog een slag om de arm, want “het zijn nog maar exit polls met de nodige foutmarges”, maar mocht het zo blijken te zijn “dan vind ik het positief dat er straks meerdere Kamerleden uit onze mooie gemeente en regio komen”.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button