Sport

Gorissen twee jaar langer bij Den Helder Suns

Den Helder – De 23-jarige pointguard Nino Gorissen tekende deze week een contractverlenging van twee jaar bij Den Helder SUNS. Het afgelopen seizoen heeft Gorissen wederom een stap vooruit gemaakt in zijn ontwikkeling. De snelle en fysiek sterke pointguard haalde een gemiddelde van 4.7 assist per wedstrijd (top 10 in de Dutch Basketball League).

In de wedstrijd van 7 april tegen Zorg & Zekerheid Leiden haalde hij zijn seizoenrecord van 12 assists. Een week daarvoor scoorde Gorissen zijn seasonrecord qua score met 15 punten tegen Landstede Hammers. Met een gemiddeld schotpercentage van 51,6% is Gorissen ook een betrouwbare aanvallende kracht.

Dit wordt zijn vierde seizoen bij Den Helder SUNS. In de afgelopen jaren is hij erin geslaagd een vaste waarde te worden binnen het team. Met zijn teamspirit, snelheid en kracht brengt hij veel dynamiek binnen de ploeg. “Nino is een snelle en krachtige speler die variatie en snelheid brengt in het spel. Daarnaast is hij sterk gegroeid als leider binnen het team. We kijken uit naar een paar mooie jaren met Nino“, aldus SUNS assistent-coach Anne van Dijk.

Prima seizoen
“Ik kijk uit naar de komende twee jaar. Het afgelopen seizoen is prima verlopen ondanks alle COVID-19 perikelen en ik kijk uit naar de verdere groei van de club, zowel sportief als daarbuiten. Het team en de organisatie hebben een duidelijke strategie die prima bij mij past”, zegt Nino Gorissen die tevens een MBO topsportopleiding gaat volgen bij het ROC.

Naast zijn activiteiten op het veld is Nino deze zomer actief bij het project Heroes 0223. Binnen dit project begeleidt hij jongeren om een mooi sociaal project af te ronden. Ook bij de diverse clinics die Den Helder SUNS verzorgen zal Nino van de partij zijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button