RCDH vindt het samenspel tegen Amstelveen

Den Helder – De heren van RCDH speelden zondag in de 3e klasse Noordwest hun eerste thuiswedstrijd tegen het tweede team van Amstelveen RC. De thuisploeg kon de toeschouwers een mooie wedstrijd laten zien, waarbij duidelijk de getrainde vormen te herkennen waren. De wedstrijd eindigde in 40-5.

Vijf minuten na de kickoff wist Amstelveen als eerste punten op het bord te krijgen vanuit een penalty op 5 meter van de trylijn. Daarna draaide Den Helder de rollen om. Het team werkte zich gestaag naar de trylijn van hun tegenstander en Jesper Rabbeljee wist de stand gelijk te trekken. Nog geen minuut erna was het Tygo Oppelaar die vanuit een slim schopje de bal in het doelgebied bracht en daarmee de thuisploeg op voorsprong.

Dominant
RCDH wist net als vorige week het spel weer fysiek te domineren. Met de bal in hand zorgden de voorwaartsen er steeds voor dat de backs ruimte kregen om snelheid te maken. Amstelveen verdedigde verbeten maar kon niet voorkomen dat RCDH langzaam uitliep naar een 26-5 voorsprong bij rust.

In de tweede helft ging het team verder waar het gebleven was. Een aantal sterke runners pakten steeds meters af van Amstelveen en wederom was het Jesper Rabbeljee die de eerste score op het bord bracht. Vanuit een line out maakte tweede rijer Max Borsboom een linebreak en wist de bal in de tackle af te geven aan Jesper Rabbeljee. Deze brak ook door een tackle heen en wist de laatste tien meter te overbruggen om het 31-5 te maken.

De laatste score kwam dan weer van Tygo Oppelaar, die vanuit een line out de bal kreeg en zijn behendigheid gebruikte om de verdediging op de verkeerde voet te zetten. Na een sprint van 50 meter wist hij de bal te drukken. De conversie was raak en maakte de eindstand op 40-5.

Rust in de aanval
Coach Ron Deinum was tevreden over het spel van zijn team. De getrainde vormen waren goed te herkennen en dat gaf veel rust in de aanval. Daarnaast was er een aantal nieuwe spelers op lastige posities die goed presteerden. Het team liet een duidelijke groei zien en kijkt vooruit naar een mooi seizoen. Zondag 8 oktober trekken de mannen naar Amsterdam om daar tegen de studenten te strijden.