Den HelderSport

HCSC: verder in nacompetitie en nieuwe trainer

Adverentie

Den Helder – HCSC kan terugkijken op een zeer roerige week. Door de 3-2 winst tegen SVW ’27 gaat het team verder naar de volgende ronde. Op de bank zat onverwacht de nieuwe trainer Michel Kakisina. Zijn voorganger Mario van der Hert , die eind deze maand zou vertrekken, is per direct opgestapt. Zaterdag 10 juni is de volgende thuiswedstrijd tegen oud landskampioen De Volewijckers.

Op sportpark De Dogger werkte de thuisploeg hard en hield de tegenstander onder druk. HCSC begon wel wat gespannen en er werd veel balverlies geleden. SVW had in deze fase pech dat een onhoudbaar schot op de lat kwam. Daarna knokte de thuisploeg zich goed terug. Zeven minuten voor rust kon Patrick Vet de openingstreffer scoren.

Grote belangen
Ondanks de grote belangen voor beide teams verliep het duel in de eerste helft sportief. Na de pauze kwam HCSC zeer sterk uit de kleedkamer. Tegen de verhouding in kon Joeri Kloosterboer de gelijkmaker op het scorebord brengen. HCSC schrok hier wel van, maar toonde extra power, en kwam als hecht collectief over. Twee goede kansen werden gestopt door de sterke doelman van SVW. Door Fotiqui Camara kwam het team van Kakisina opnieuw op voorsprong. De stugge tegenstander kon twee minuten later door Federico Paloni op 2-2 komen. In een periode van precies zes minuten waren er drie treffers gevallen.

Volop inzet
HCSC werkte in de slotfase net iets harder dan de tegenstander, en kreeg loon naar werken. Remco Vet kreeg het op zijn heupen en passeerde drie tegenstanders op rij. Daarna kon hij met een fraai schot doelman Jesse Bellekom voor de derde keer kloppen. HCSC bleef daarna dapper overeind en kon juichen na het laatste fluitsignaal. Een belangrijke speler in het eerste van HCSC maakte er publiekelijk geen geheim van dat de communicatie binnen het team, en met het bestuur goed is. Volgens hem is er aan duidelijkheid in deze fase extra behoefte. Een trouwe fan van HCSC heeft er weer volop vertrouwen in. “Het was een publiek geheim dat er al enige tijd spanningen waren met de nu opgestapte trainer. Het is niet ideaal gegaan. Echter soms kan je beter uit elkaar gaan. Het belang van de club gaat boven alles en dat mag soms best pijn doen. Hopelijk heeft Van der Hert snel een nieuwe club. Het belangrijkste is dat we verder zijn in de nacompetitie, en er weer hoop is.”

Kakisina maakte een triomfantelijke debuut bij HCSC mee. Hij woont sinds december 2022 in Den Helder. Een bestuurslid: “voor seizoen 2023-2024 is Michel Kakisina aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van de HCSC-selectie. In overleg is besloten dat Michel per direct deze taak gaat invullen. Voor de nacompetitie wordt hij ondersteund door Richard Hoelandt en Patrick Vogelzang.”

Kakisina is geboren en getogen in Zwolle. Het bestuurslid: “Vanwege een blessure is hij al op jonge leeftijd gestopt met voetballen en heeft hij zich toegelegd op het trainersvak. In korte periode heeft hij de opleiding UEFA B en UEFA C afgerond. Daarna heeft hij gewerkt als jeugdtrainer bij onder andere Almere O19 en VVOG O19. Ervaring met selectieteams heeft Michel opgedaan bij VVOG, Quick 20 en Unicum waar hij verantwoordelijk was voor het 2e team. Bij onder andere Enschedese Boys en Batavia stond hij aan het roer bij de hoofdmacht.”

In 2015 is Michel voor 1,5 jaar naar China gegaan om daar als hoofdtrainer te werken in Jinan en Wuxi. Na al deze omzwervingen is hij Michel in december 2022 neergestreken in Den Helder waar hij woont met Jade en hun dochtertje Zoë van 10 maanden. Wij zijn blij met Michel als hoofdtrainer en hij heeft er veel zin in.”

Michel reageert: “ik kijk er naar uit om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij deze warme club. We hebben een goede spelersgroep en een goed samengestelde technische staf. Wat we vooral met elkaar willen bereiken is dat we herkenbaar voetbal gaan spelen waar een ieder binnen de club achterstaat.”

Oud landskampioen
Zaterdag 10 juni neemt HCSC het thuis op tegen ASC De Volewijckers. De oud landskampioen van 1944 kijkt terug op een teleurstellend seizoen. Trainer Andries Jonker was weg bij profclub Telstar en zou een jaar lang fulltime voor De Volewijckers aan de slag gaan. Samen met oud trainer en voormalig profvoetballer Co Adriaanse was hij ook een van de initiatiefnemers geweest om de voormalige Amsterdamse voetbalreus weer sterk te maken. Hij kreeg echter van de KNVB een aanbieding om bondscoach van het Nederlands damesteam te worden. En deze baan is zo intens dat het onmogelijk werd om voor De Volewijcers actief te blijven.

HCSC – SVW ’27 3-2 ( 1-0)
1-0 P. Vet 1-0, 1-1 Kloosterboer, 2-1 Camara, 2-2 Paloni, 3-2 R. Vet 3-2.

HCSC: Coco; Rahakbauw (62. Lacroes), Bregman, Bok, Sirvania (83. Meijerink); Wassenburg, Woortman, De Sadeleer (59. R. Vet); P. Vet (84. Robert), Camara, Gorissen.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button