Cultuur/NatuurDen HelderNieuwsVideo

Volop kunst en taart bij Rondje Cultuur Huisduinen (video)

Adverentie

Den Helder – Geïnteresseerden konden zondag op 35 plekken in Huisduinen een bezoekje brengen aan verschillende kunsttentoonstellingen tijdens het Rondje Cultuur Huisduinen. Naast het bewonderen van de vele kunst konden aanwezigen genieten van een bakje koffie en een puntje taart.

Het Rondje Cultuur Huisduinen is negen jaar geleden ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot een route met 35 tuinen vol kunstenaars. Bestuurslid van Huisduiner Belang Jan Roelofsen ziet het evenement steeds groter worden: “We hebben nu een wachtlijst van mensen die deel willen nemen.” Het Rondje Cultuur werd in eerste instantie georganiseerd vanuit liefhebberij: “Ondertussen is het zo een leuk iets geworden dat het een stukje uitstraling is geworden voor Huisduinen en Den Helder”, aldus Roelofsen. De deelname was gratis, maar er werd wel gevraagd een vrijwillige bijdrage te geven. De opbrengsten kwamen ten goede aan het dorp, zoals het onderhoud van de klok en de plantenbakken.

Jan vindt de tuin van Karin van der Wal het bijzonderst. Daar kon ook lekker gegeten worden: “Iedereen die meedoet aan het rondje moet een taart inbrengen, dus we hebben iets van 50 taarten.” Lokale ondernemer Firma Meijer bracht in de vroege ochtend nog 100 tompoucen, speciaal voor Rondje Cultuur Huisduinen. Eén van de bezoekers in de tuin van Karin: “Leuk om mee te maken, er zijn veel locaties en het is een heel gevarieerd aanbod.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button