Uitgaan

Hortus Overzee introduceert evenement ‘Vaderdag Vocaal’

Advertentie:

Den Helder – Hortus Overzee organiseert zondag 16 juni, op Vaderdag, in de botanische oase aan de Soembastraat een nieuw evenement rond het thema Hortus Cultuurtuin. Tijdens ‘Vaderdag Vocaal’ kunnen bezoekers genieten van de klanken van twee zanggroepen.

Naast filosofische lezingen en het inmiddels jaarlijkse ‘Dichters in de Hortus’, wordt er een nieuwe culturele stek geplant in de hortus als cultuurtuin van Den Helder: Vaderdag Vocaal. “Juist ook kleine evenementen maken de stad groot in zijn verscheidenheid”, aldus organisator Pieter Blank. “Den Helder is echt een stad van zanggroepen en koren. Kijk bijvoorbeeld maar op de Dag van de Muziek. Dat willen we meer onder de aandacht brengen. We beginnen klein en intiem en hebben twee zanggroepen ‘Brutaal Vocaal’ en ‘Dicht bij C’ bereid gevonden het spits af te bijten.”

Bezoekers wordt opgeroepen om hun vader te verrassen met deze muzikale middag. “Maar moeders en ieder ander zijn natuurlijk ook van harte welkom”, vertelt Blank. “En bij succes: dan natuurlijk op naar een jaarlijks sfeervol Helders korenfestival.” Vaderdag Vocaal begint om 14.30 uur, Hortus Overzee is vanaf 12:00 uur geopend. Meer informatie over Vaderdag Vocaal is te vinden op de website van Hortus Overzee.

De zanggroepen
Brutaal Vocaal is een dubbelkwartet uit Bergen. De groep bestaat uit vier vrouwen en vier mannen en staat onder de bezielende leiding van zangdocent Margot Endel. Brutaal Vocaal zingt voornamelijk a capella en heeft een breed scala aan nummers op het repertoire staan. Van het ‘Il est bel et bon’ van de Franse componist Pierre Passereau tot aan ‘That Ever I Saw’ van Darmon Meader van de New York Voices. De groep zingt in verschillende talen, waaronder Nederlands, Frans, Engels en Italiaans. De nummers worden vier- tot zesstemmig gezongen.

Zanggroep ‘Dicht bij C’ bestaat uit een aantal enthousiaste dames die graag hun stem laten horen. De groep oefent wekelijks bij muziekcentrum Triade onder leiding van zangdocente Hanneke Bergsma. Meerstemmige arrangementen, stemoefeningen en mooie liedjes. Dat zijn de ingrediënten voor een genoeglijk optreden. Met elkaar wordt gezocht naar repertoire in de popmuziek van vroeger en nu, maar er zijn ook muzikale uitstapjes naar bijvoorbeeld een Ierse traditional of een musicalsong.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button