Sport

Rugbyer van RCDH in Nederlands militair Sevens team naar WK

Advertentie:

Den Helder – Na de vertegenwoordiging in het Nederlands Onder 18 damesteam door speler Amber Viskil is het nu de beurt aan senior Quinn Blomme om Den Helder op het internationale vlak te vertegenwoordigen. Deze week neemt de 24-jarige marinier uit Julianadorp deel aan het Militair wereldkampioenschap Sevens rugby voor Nederland.

Het toernooi vindt plaats in Amstelveen en begint dinsdag 4 juni. Het Nederlandse team speelt om 13:00 uur tegen Frankrijk. Later op de dag is Zuid-Korea hun tweede tegenstander. De tweede dag begint Nederland tegen de Verenigde staten en sluiten ze dan in hun poule af tegen Ierland. De donderdag zal het eindtoernooi plaats vinden voor de definitieve plek in de ranking.

Quinn heeft zichzelf tijdens de trainingen in beeld kunnen spelen. Als speler heeft hij laten zien zowel bij de snelle als bij de sterkere spelers te passen. Hierdoor is het nog niet zeker welke positie hij in het veld zal innemen. Bij Den Helder speelt de jonge marinier op de scrumhalf, een plek waar hij verantwoordelijk is voor het snel beschikbaar maken van de bal en het aanspelen van de opties om hem heen.

Sevens
Het verschil bij Sevens is het aantal spelers in het veld. Waar normaal dertig spelers elkaar in de weg lopen, is er met slecht veertien man in het veld een zee aan ruimte. Voor snellere en behendigere spelers de ideale situatie om hun kracht te gebruiken. Dit maakt het sevens dan ook een snel en aantrekkelijk spel om te kijken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button