Reddingmuseum organiseert exclusieve workshops

In de zomervakantie van 2019 wil het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers de bezoekers meer bieden dan enkel een museumbezoek. Rondom het thema “Communicatie” worden door verschillende professionals workshops in het museum georganiseerd, waarbij ouders en kinderen meer leren over verschillende communicatiemiddelen. Een workshop waarbij zelf een seinsleutel kan worden gemaakt voor het doorseinen van morse of het communiceren van een woord of naam door middel van vlaggen komen aan bod. De experts staan te popelen om de workshops te geven. Via deze weg willen ze mensen graag meenemen in hun liefde voor het vak en delen ze met veel enthousiasme hun ervaringen.

Naast de workshops biedt het Reddingmuseum nog andere activiteiten aan. Voor de zomervakantie is een nieuwe speurtocht ontwikkeld, waarbij Communicatie ook een belangrijk onderdeel is. Kinderen kunnen bij het museum terecht voor knutselmiddagen en een gratis familierondleiding neemt gezinnen mee in de verschillende communicatiemiddelen op zee. Voor de warme zomerdagen biedt het museum ook dit seizoen een rondvaart aan door de binnenhaven van Den Helder. Tijdens wat verkoeling op het water, vertellen de schippers van de historische reddingboot meer over de omgeving waar je als bezoeker langs vaart.

Alle activiteiten worden tussen 8 juli en 1 september georganiseerd. De exacte data zijn terug te vinden op de website van het Reddingmuseum: www.reddingmuseum.nl en de Facebookpagina.

Mobiele versie afsluiten