Hollands Kroon

Weekendafsluiting Kerkwegbrug 20 en 21 juli

Advertentie:

ANNA PAULOWNA – De laatste werkzaamheden aan de Kerkwegbrug in Anna Paulowna stonden voor 6 en 7 juli gepland. Het gaat de bouwer van de brug echter niet lukken. De werkzaamheden verschuiven naar het weekend van 20 en 21 juli.

Werkzaamheden verschoven
De Kerkwegbrug is sinds 17 juni weer beschikbaar. Afgelopen week is de Van Ewijckskade verbreed en geasfalteerd. De laatste hand is gelegd aan het betonwerk voor de brug en is de oeverbescherming afgemaakt. De laatste werkzaamheden aan de brug stonden voor komend weekend gepland. Dit gaat de bouwer van de brug echter niet lukken. De werkzaamheden verschuiven naar 20 en 21 juli.

Laatste fase
De laatste werkzaamheden aan de brug bestaan uit het aanbrengen van de verticale delen van de brug in de vorm van de hameistijlen, de balans, het draaimechanisme en de verbinding met het brugdek. Deze werkzaamheden staan nu gepland vanaf zaterdagochtend 20 juli 06.00 uur tot zondagavond 21 juli.

20 en 21 juli afgesloten
Concreet betekent dit, dat de Kerkwegbrug en het laatste deel van de Kerkweg weer afgesloten zijn voor alle verkeer. Niet alleen autoverkeer, maar ook fietsverkeer kan geen gebruik maken van het laatste deel van de Kerkweg. De bedrijven aan de Kerkweg blijven wel bereikbaar. Hoenderdaell is tijdens de openingstijden ook bereikbaar.

Rotonde voor een deel dicht
De rotonde die de aansluiting op de Molenvaart maakt, is dat weekend ook voor een deel afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Na uitvoering van deze werkzaamheden is de Kerkwegbrug voor het wegverkeer weer toegankelijk en worden de omleidingsmaatregelen opgeheven.

Asfalteren
Op 31 augustus wordt de brug geasfalteerd. Dat is dan voorlopig de laatste afsluiting. Exacte tijdstippen hiervoor volgen later.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button