Den Helder

Feestelijke opening Orthopedagogisch Dagcentrum de Perenboom

Den Helder – Het was weer mogelijk, eindelijk kunnen de kinderen en ouders van Orthopedagogisch Dagcentrum (ODC) de Perenboom een feestje vieren. Het centrum was al een tijdje geopend, maar nu was er door de stabiele coronasituatie tijd voor een officieel moment.

De medewerkers van ’s Heeren Loo en de ouders van de kinderen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking hebben er op 2 juli samen iets bijzonders van gemaakt. Zelfs clown Joepie was van de partij.

Rode loper
Over de rode loper werden alle genodigden verwelkomt met een drankje. Na het welkomstwoord van Fannie Schepers, manager zorg, mocht een van de kinderen van ODC de Perenboom het lintje doorknippen. Tijdens de koffie met gebak konden ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes het lokaal bezoeken en kennis maken met de begeleiders. Afsluitend was er een loterij en heeft ’s Heeren Loo van familieleden mooie cadeaus en zelfs een cheque in ontvangst mogen nemen.

De Perenboom is een orthopedagogisch dagcentrum (ODC) bestemd voor kinderen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking in de leeftijdsgroep van 4-18 jaar. Bij ODC de Perenboom kun je terecht voor een dagprogramma met integraal aanbod, waar behandeling (fysiotherapie, logopedie), educatie en dagbesteding een onderdeel van zijn. Begeleiding en behandeling is gericht op individuele ontwikkeling en is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Dit betekent: onvoorwaardelijk welkom en veilig voelen, begrenzing krijgen waar nodig, gestimuleerd worden in mogelijkheden en hulp krijgen waar het niet lukt.

Het ODC de Perenboom bevindt zich op woonzorgpark Noorderhaven van ’s Heeren Loo. Het dagcentrum is 5 dagen per week geopend van 8.30 tot 16.30 uur en is op feestdagen gesloten. Meer informatie is te vinden via Klantcontact.NH@sheerenloo.nl, tel: 088-036 20 30 .

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button