Hollands Kroon

Delta wil meer glasvezel aanbieden in Hollands Kroon

Hollands Kroon – DELTA Netwerk start na de campagne die gevoerd is in de dorpen van voorheen de gemeente Niedorp nu ook met een glasvezelcampagne in Den Oever, Hippolytushoef, Middenmeer, Slootdorp en Wieringerwerf. Als 20% van de inwoners uit deze dorpen ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 26 oktober 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Inwoners van Anna Paulowna, Breezand en Van Ewijcksluis, waar in een latere fase actief campagne wordt gevoerd, kunnen zich wel al aanmelden.

“Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactieve tv-kijken, gamen, zorg op afstand, maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt steeds gebruikelijker. Ik zie de behoefte aan internetcapaciteit elk jaar groeien en met internet via glasvezel bieden we de inwoners van Hollands Kroon meer keuze, die zelfs goedkoper kan uitpakken dan de bestaande netwerken”, aldus projectleider Sonja Jansma van DELTA Netwerk.

(Online) informatieavonden
Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Inloop is vanaf 19.00 uur, waarna vervolgens om 19.30 uur een presentatie start. Hierna is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Deze informatieavonden vinden plaats op:
• maandag 5 september bij het Dorpshuis aan de Kerkhofsteeg 2-4 in Hippolytushoef
• dinsdag 6 september bij Café Restaurant Bij De Buren aan de Brinkweg 15 in Wieringerwerf
• dinsdag 13 september bij Sociaal Cultureel Centrum Het Vikingschip aan de Robbenoordstraat 11a in Den Oever
• donderdag 15 september bij Ontmoetingscentrum De Kroon aan de Kroonwaard 1 in Middenmeer.

Ook is er een online een informatieavond. Op maandag 19 september vanaf 19.30 uur kan iedereen deze eenvoudig volgen via een computer, tablet of telefoon. Meer informatie hierover of aanmelden voor deze informatieavond kan via deltanetwerk.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. En zijn er in dorpen van voorheen de gemeente Niedorp de 20% wel al gehaald?
    En wanneer wordt dat bekend gemaakt en wanneer worden de toegezegde premies uitgekeerd aan de verenigingen en de deelnemende inwoners?

Back to top button
%d bloggers liken dit: