Den Helder

Geen veerdienst door protestacties boeren en vissers (update)

Den Helder – De veerdienst tussen Den Helder en Texel is op dit moment uit de vaart. De reden zijn protestacties van boeren en vissers, die maandagochtend al vroeg richting de Teso-haven kwamen. De Teso roept mensen op voorlopig niet te komen.

De eerste boot die niet uit kon varen was de dienst van 06.30 uur. Tractoren blokkeren het opstelterrein en in de haven liggen kotters die de boot blokkeren. Volgens de Helderse visser Dirk Kraak wordt in meerdere havens geprotesteerd tegen het kabinetsbeleid. Teso laat weten geen idee te hebben hoelang de acties nog duren en kan dus ook niet zeggen wanneer de veerdienst kan worden hervat.

De acties kunnen, afgaande op reacties op social media, op weinig begrip rekenen van ‘de gewone burger’. Door de acties missen mensen bijvoorbeeld een belangrijke afspraak in het ziekenhuis.

Update
De veerdienst is weer hervat, zo meldt Teso. De boeren hebben ruimte gemaakt, zodat passagiers de boot weer op en af kunnen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

5 reacties

  1. Snap ik wel dat de vissers ook mee doen .Ook de vissers zijn door het idiote overheids beleid grote delen van hun visgronden kwijtgeraakt. Prima ,ik zeg net zo lang door gaan tot die idioten in Den Haag snappen wat er werkelijk aan de hand is.

  2. hele land moet plat. die idioten in den haag, met die honden van D666 voorop, de noordzee in schoppen. ook alle benzinestations afsluiten. die shell blijft de boel bestelen met hun kunstmatig hoog houden van de prijs. ze maken MEGA winsten door dit jatten! alle respect voor de boeren EN de vissers. ook de grens maar potdicht. dat d66 laat dit land compleet overspoelen met dat asieltuig en profiteurs. dank aan links. de burger pikt het gelukkig niet meer. beter laat dan ooit maar nu doorzetten!

  3. Dit is ook de oorzaak van het politieke machtsspel van “Pinokkio” Rutte.Hij moest en zou weer minister president worden en dat kon alleen door handjeklap te spelen met D666.
    Nederland is overvol en wordt met de dag voller .Dat is het probleem !! Niet de boeren .

  4. Goedzo boeren en vissers, ik weet dat het hele Nederlandse volk achter jullie staat! Dat landveraders tuig in Den Haag moet voor een tribunaal en de grenzen moeten toe! Ze willen verdeeldheid zaaien maar prachtig hoe het volk zich zal verzetten tegen deze uitbuiting en tegen het bedrog. Verder sluit ik mij aan bij de vorige reageerders hier.

  5. sta ook volledig achter de boeren en vissers, het wordt tijd dat dit achterlijke Brussel marionet kabinet oprot

Back to top button
%d bloggers liken dit: