Cultuur/Natuur

Roofvogels kijken op Balgzand bij Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Landschap Noord-Holland organiseert op op zondag 17 juli een excursie naar de vogelrijkste plek van Noord-Holland. Op Balgzand, aan het begin van de Waddenzee, vinden duizenden vogels rust en voedsel. Ook is er in deze periode een grote kans om roofvogels te zien.

Op het Balgzand zitten altijd veel vogels. Ook roofvogels, zoals de slechtvalk, de torenvalk of de buizerd. Landschap Noord-Holland neemt graag iedereen mee om ze in het echt te bekijken: “Tijdens deze excursie zie je zelf hoe prachtig ze zijn. De meest spectaculaire vogel is toch wel de slechtvalk. Het is een krachtige jager die toeslaat na een lange, snelle stootduik van soms meer dan 200 kilometer per uur.”

De gidsen besteden op 17 juli ook aandacht aan andere vogels waarvan er nu duizenden te zien zijn. Er is een telescoop beschikbaar, zodat alles van dichtbij kan worden bekeken. In samenspraak wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar de schor waar de meeste vogels zitten. Leenfietsen zijn beschikbaar. De wandeling of fietstocht heen en terug is bijna 5 kilometer, iets om rekening mee te houden.

Onderweg naar de schor zijn er ook vogels te zien. “Heb je een verrekijker, neem die dan mee.” Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur worden mensen gevraagd om te reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan moet wel contant en gepast betaald worden. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig. Het begint om 11.00 en duurt tot ongeveer 13.30. Aanmelden kan via de website van Landschap Noord-Holland.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button