112Video

Zeer grote brand op Zr.Ms. Zeeland

Advertentie:

Den Helder – De hulpdiensten werden maandagnacht even na kwart over één met spoed opgeroepen voor een grote brand aan boord van de Zr.Ms. Zeeland, op het Nieuwe Diep in Den Helder. Al snel daarna werd het incident opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Het incident speelde zich diep op militair (verboden) terrein af.

De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder een groot aantal brandweerwagens van de brandweer Den Helder, Anna Paulowna en de brandweerwagens van de marinebrandweer zelf. Tevens werden de officier van dienst geneeskunde, de officier van dienst brandweer en een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer opgeroepen.

Volgens Marineschepen.nl is de brand begonnen in elektrische instrumentenruimte 2, maar die informatie is nog niet bevestigd. Er waren geen personen aan boord van het schip. Dat het schip zich op militair terrein bevind maakt de bestrijding van de brand en de communicatie extra complex.

Rond 03:00 uur was de brand onder controle. Over de schade is nog niets bekend. Maandagochtend mocht de bemanning nog niet aan boord (bron: Marineschepen.nl).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button