Cultuur/NatuurOverige

Zomervakantie en Vlinders bij De Helderse Vallei

Adverentie

Den Helder – Ook bij de Helderse Vallei worden er diverse activiteiten georganiseerd in de zomerperiode. De eerste is de Vlindertelling, die plaatsvindt van 15 tot en met 17 juli. Tijdens deze dagen kan iedereen in zijn eigen tuin of bij De Helderse Vallei vlinders tellen om te ontdekken welke soorten er leven.

De Vlinderstichting heeft een handige herkenningskaart gemaakt, zodat de naam van de vlinder opgezocht kan worden. Download de zoekkaart gratis via de website van de Vlinderstichting of leen hem bij De Helderse Vallei en ga op pad. Meer informatie is te vinden op https://www.vlinderstichting.nl/tuinvlindertelling/

In het duurzaamheidscentrum is vanaf 15 juli het leven van koolwitjes van dichtbij te zien, in de vlinderkast. Het leven van een vlinder bestaat uit vier fases: eitje, de larve, de pop en de vlinder. In de vlinderkast zijn eitjes, rupsen en poppen te zien en kunnen bezoekers het hele metamorfoseproces volgen, waarbij uit de pop na ongeveer 8 tot 16 dagen uiteindelijk een vlinder kruipt.

Op de website van De Helderse Vallei zijn alle activiteiten die georganiseerd worden in de zomervakantie te vinden: https://www.deheldersevallei.nl/nl/agenda/

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button