Den Helder

Helderse durfsporter Sebastiaan Horn gaat 101 kilometer wandelen binnen 24 uur

Adverentie

Den Helder – Onder de noemer #MovingMountains vertrekt durfsporter Sebastiaan Horn 7 juli naar Limburg om daar de Dutch Mountain Trail te lopen. Deze wandelroute van 101 kilometer gaat over de zeven hoogste punten van Nederland; de Dutch Seven Summits. Deze route wil Sebastiaan binnen 24 uur, al hikend, afleggen.

“Het zal evengoed weer een loodzware uitdaging worden”, geeft de durfsporter aan. “Het is alweer een tijd terug dat ik een avontuur van dit formaat ben aangegaan. Er komen weer een hoop logistieke zaken bij kijken, zoals een pontje dat maar op bepaalde tijden vaart en daarnaast moet ik nu ook op gezette tijden mijn medicatie nemen.” Er heerst dus gezonde spanning, maar Sebastiaan heeft er uiteraard erg veel zin in. Misschien is hij zelfs wel de eerste die met deze ziekte dit avontuur aan zal gaan.

In februari van dit jaar is er bij de Helderse Durfsporter Sebastiaan Horn een zeldzame vorm van kanker geconstateerd; bijnierschorscarcinoom. Nadat hij afgelopen mei is geopereerd, ondergaat hij nu een nabehandeling van twee jaar, in de hoop dat de kanker niet terugkomt. Natuurlijk heeft er ook overleg plaatsgevonden met de behandelend arts van het VU-MC in Amsterdam. Het moet natuurlijk wel enigszins verantwoord zijn allemaal. “Daarnaast is mijn vrouw, Edith, tijdens de hike in de buurt met de camper als uitvalsbasis. Als mijn lijf het onverhoopt toch niet trekt kan ik dus altijd de hike afbreken. Maar daar gaan we natuurlijk niet van uit.” zegt Sebastiaan tot slot.

Niet naar Nepal
De wens van Sebastiaan om in november van dit jaar naar Nepal af te reizen om daar naar Everest Base Camp te gaan, valt door de ondergaande operatie en nabehandeling in duigen. Toch wil Sebastiaan niet bij de pakken neer gaan zitten. “Omdat ik nu nog relatief vroeg in de behandeling zit en dus nog niet zoveel last heb van de bijwerkingen, is nu het moment deze uitdaging aan te gaan”, aldus Horn. Sebastiaan heeft al eens eerder 100 kilometer gelopen binnen 24 uur; in 2018 heeft hij meegelopen met de Samenloop voor Hoop. Een benefietsloop tegen de ziekte kanker.

Ook deze keer haalt Sebastiaan Horn weer geld op voor het goede doel. Sinds vorig jaar heeft hij zijn eigen foundation. De Sebastiaan Horn Foundation zamelt dit jaar geld in voor Stichting Tegenkracht; een organisatie die sport- en beweegprogramma’s aanbiedt voorafgaand, tijdens en/of na de behandeling van kanker. “Ik vind dit een mooi doel wat naadloos aansluit bij mijn filosofie; ondanks tegenslagen positief blijven en doelen stellen”, vertelt Sebastiaan.

De hike #MovingMountains van Horn is te volgen op Facebook en Instagram. Daarnaast is het mogelijk een donatie te doen aan de Stichting Sebastiaan Horn Foundation. Daarmee zamelt hij geld in voor verschillende goede doelen.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button