Den HelderSport

Sportconvenant geeft extra verbinding en stimulans

Advertentie:

Den Helder – Tijdens Sail is aan boord van De Eendracht het sportconvenant getekend. In dit convenant zijn afspraken vastgelegd tussen de Sportfederatie Den Helder en de gemeente om sporten te stimuleren. Er zijn zevenentwintig Helderse sportverenigingen bij de Sportfederatie aangesloten.

Wethouder Fotigui Camara maakte er geen geheim van dat hij bijzonder blij was met de grote opkomst. De wethouder wees erop dat Den Helder zich als sportstad steeds meer op de kaart zet. En dat zowel bij de topsporters als bij de recreanten. Van de Helderse sportverenigingen waren er afgevaardigden en die voelden zich door het sportconvenant extra gesteund. Eén van de bestuurders bracht het goed onder woorden: “Juist in deze roerige tijd is het zo belangrijk dat er een goed verenigingsleven met besturen en leden die uit de gehele samenleving afkomstig zijn. Het vinden van vrijwilligers is al jaren een groot probleem en je ziet dat er bij veel clubs teveel grijs in het bestuur zit. Als we met zijn allen goed samenwerken zijn er grote kansen. We verwachten veel van dit convenant.”

Van de KNVB was bestuurslid Marjan Olfers aanwezig. Ze wees er op dat samenwerking uitermate belangrijk is en de rol van de gemeente daarin ook zeer belangrijk is, en de maatschappelijke waarde van sportclubs wordt door niemand onderschat. Wel is het volgens Olfers dat er geen moment wordt gewacht om een nieuw kader te vinden, en die tocht is zwaar en lang.

Topsport
Den Helder doet het als sportstad goed. Er zijn veel verenigingen met veel aanhang en leden. Wat betreft de topsport zijn er nogal wat nationale en internationale toppers hier woonachtig. Aanwezige Helderse topsporters bij de bijeenkomst op De Eendracht waren: Jorina Baars (elfvoudig wereldkampioen kickboksen), Djoao Lobles (viervoudig Nederlands kampioen 800 meter), Bodhin Winter (wereldkampioen kickboksen), Filmon Tesfu (Nederlandse topatleet op de tien kilometer), Nick Thran (Den Helder Suns), en Luca Assorgia (marathonloper).

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button