Den Helder

Gemeente Den Helder start pilot met elektrische strandrolstoel

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder gaat een pilot uitvoeren met een elektrische strandrolstoel. De pilot wordt uitgevoerd van (naar verwachting) 15 juli tot en met september 2024 en na afloop geëvalueerd. De elektrische strandrolstoel wordt geplaatst bij Beachclub Citadel.

Met de pilot geeft het college van de gemeente Den Helder uitvoering aan een motie van de fracties Behoorlijk Bestuur, Fractie Pastoor, D66, het CDA en de toenmalige Seniorenpartij, die op 15 mei 2023 unaniem werd aangenomen. Deze motie droeg het college op om zo snel mogelijk vier strandrolstoelen, waarvan minimaal twee elektrisch, te realiseren, inclusief geschikte uitleenpunten. De raad wilde vóór 1 juli 2023 geïnformeerd worden over de uitvoering van de motie, maar dat is een jaar later geworden. De motie wordt dus slechts beperkt uitgevoerd.

Wethouder Tessa Augustijn meldt dat de strandrolstoelen onderdeel zijn van de inclusie-agenda van de gemeente. “De uitwerking van de motie heeft tot concrete acties geleid die bijdragen aan een inclusieve samenleving, zodat rolstoelafhankelijke inwoners en bezoekers van Den Helder volwaardig een bezoek kunnen brengen aan het strand. We richten ons met de huur van de elektrische strandrolstoel op het bevorderen van gelijkheid, diversiteit en participatie met een vertaalslag dat termen als bewustwording, samenwerken en meedoen centraal staan”, aldus de wethouder.

Citadel
De elektrische strandrolstoel wordt ’s avonds naar binnen gebracht wanneer Citadel sluit, waardoor Citadel tevens het beheer en de opslag van de elektrische strandrolstoel op zich neemt. Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) onderneemt actie indien de elektrische strandrolstoel strandt en opgehaald moet worden.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button