Hollands KroonVideo

Video: Veel support voor de deelnemers van de Niedorpse triatlon

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – De jaarlijkse triatlon van Nieuwe Niedorp stond woensdagavond weer op het programma. Naast een groot aantal deelnemers, stond de kant vol met mensen om hun dorpsgenoten aan te moedigen. De start begon in het water van de Rijd en na een route op de fiets, kwamen de deelnemers al rennend over de finish in de Dorpstraat.

Het grote open water van de Rijd werd omringd door bezoekers en in het water zag je alleen de gekleurde badmutsen. Blauw voor de mannen, roze voor de vrouwen en groen voor de junioren. De junioren en vrouwen startten als eerste en enkele minuten later gingen de mannen te water. Na een flinke zwem, begon het wisselen van kleding en volgde nog een parcours fietsend en hardlopend. Bij de junioren kwam Sven als eerste over de finish: “Met het zwemmen was ik snel uit het water en bij het fietsen meteen hard trappen”. Aankomende zaterdag heeft Sven nog een hardloopwedstrijd: “Het plan was om rustig aan te doen, maar dat is niet gelukt”.

Het was een doordeweekse avond, maar de kant stond vol met mensen en dat hielp de deelnemers aardig om door te gaan. “Dat zorgt wel voor een deel van je prestatie, daar krijg je wel een extra boost van”, aldus Sven. Een andere deelnemer laat nog weten: “De mensen moedigen je aan, dat is super gezellig en daar ga je wel een stukje harder door”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button