Den Helder

Zorgen onterecht; geen containerwoningen nabij woonwagenkamp

Advertentie:

Den Helder – Het terrein waar voorheen hondentrainingen werden gegeven, vlakbij het woonwagenkamp in de Helderse wijk De Schooten, is niet in beeld voor de realisatie van containerwoningen. Dat meldt het college in antwoord op vragen gesteld door de fractie van Behoorlijk Bestuur.

Begin juni vonden werkzaamheden plaats op het terrein en dat zorgde bij omwonenden voor onrust. Met de discussie in de gemeenteraad nog vers in gedachten, werd al snel de link gelegd naar de containerwoningen (ook wel aso-woningen genoemd) waar een locatie voor wordt gezocht. Onterecht, zo benadrukken burgemeester en wethouders in een brief aan de raad. “De werkzaamheden werden uitgevoerd naar aanleiding van het vertrek van de hondenschool. Deze werkzaamheden hielden in dat bebouwing werd gesloopt en het afsluiten van gas, water en elektra op deze locaties.”

Het college bevestigt in de brief bovendien dat, mocht er zicht komen op een mogelijke locatie voor dergelijke woningen, eerst overleg met omwonenden plaats zal vinden. Behoorlijk Bestuur stelde in haar vragen overigens ook nog de Werkgroep containerwoningen ooit na onderzoek zou hebben geconcludeerd “dat het plaatsen van containerwoningen binnen de Doggersvaart en in Julianadorp volstrekt ongewenst is”.

Onjuist
Naar aanleiding van deze conclusie vroeg de fractie zich af hoe het kan dat er nu toch locaties binnen deze gebieden voor containerwoningen worden genoemd (voor zover überhaupt juist, red.)? BB zit hier mis, stelt het college. “De werkgroep containerwoningen heeft in 2012 onderzoek verricht naar mogelijke locaties voor ankerplaatsen. In deze onderzoeken is niet naar voren gekomen dat het plaatsen van containerwoningen binnen de Doggersvaart en in Julianadorp volstrekt ongewenst is.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

4 reacties

  1. Containerwoningen in de Schooten. Laat die lui lekker naar het ’t Landje in Amsterdam vertrekken.

  2. Ver buiten de stad maar let maar op het wordt in 2026 stilletjes doorgedrukt en dan kan je als buurtbewoner geen kant meer op, net zoals ze met bv DNO gedaan hebben in de Visbuurt en stilletjes zonder ook maar iets te zeggen of te informeren uitbreiden in de wijk

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button