Sport

Wielrenster Betsema finisht op vierde plaats in Frankrijk

Advertentie:

Flemanville – De Texelse cyclocrossrenster Denise Betsema nadert haar oude niveau nadat ze deze zomer werd aangereden door een auto. In de cross om de wereldbeker in Flamanville in Normandië kwam Betsema zondag goed weg bij de start en lag ze heel even op kop. Op een niet al te modderig parcours toonde de Texelse een goede vorm.

Betsema bleef de hele wedstrijd bij de eerste vijf rijden. Na drie van de vijf rondes te hebben afgelegd bezette de wielrenster de derde plaats. Toch wist ploeggenote Leonie Bentveld bijna vanuit het niets aansluiting te vinden. Daarmee liet ze Betsema achter op een vierde plaats. In de eindklassering bezette Betsema dezelfde plaats en dus greep ze net als vorige week naast het podium.

De overwinning ging naar oud-wereldkampioene Lucinda Brand. In de uitslag kwamen bij de eerste tien zeven Nederlandse dames voor. Met nog acht wereldbekerwedstrijden te gaan bezet Betsema de tiende plaats in het klassement.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button