Den Helder

Oudste inwoonster viert 105e verjaardag

Adverentie

De Helderse mevrouw Reijers vierde zaterdag haar 105e verjaardag en kreeg bezoek van loco-burgemeester Peter de Vrij. In het middelpunt van de belangstelling en als officiële ‘stadoudste’ ontving ze zijn felicitaties en cadeaus.

Stralend zat mevrouw Reijers in de goedgevulde huiskamer van haar dochter. De aandacht en aanwezigheid van haar familieleden vond ze duidelijk prachtig. “Ik vind het geweldig en zo fijn dat al mijn familie er is”, vertelt ze. “Daar kan ik echt van genieten!”

Een verrassing kreeg ze vrijdag al, toen een brief van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op de mat viel. Het koninklijk paar wenste haar een fantastische dag toe, en die kreeg ze. Mevrouw Reijers heeft haar hele leven in Den Helder gewoond en daarom kreeg ze van de loco-burgemeester een boek met daarin veel foto’s van de stad. Daarbij was er een grote bos bloemen geregeld door de gemeente. Ondanks haar gehoorproblemen en slechte zicht liet ze duidelijk haar waardering blijken. “Ik ben overal mee tevreden, maar ik wil graag nog een poosje doorgaan”, klinkt het positief. “Volgend jaar weer!”

Achterkleinzoon
Ook haar kleindochter en achterkleinzoon waren van de partij en zijn trots op de jarige. Daarbij vinden ze het heel bijzonder weer een verjaardag met haar te kunnen vieren. “De meesten halen het niet”, zo zegt achterkleinzoon Daniël van Herrikhuijzen. “Maar grote kans daat we hier volgend jaar weer zitten.”

Bron: LOS Mediapartner NH

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button