Uitgaan

Straatbiljart bij café De Bank

Advertentie:

Den Helder – Zo’n zes weken terug kwam Chris Ekkebus op het idee om thuis een straatbiljarttoernooi te organiseren voor wat enthousiaste bevriende biljarters. Dat werd zo’n groot succes dat Selena Thieme, van Café de Bank in de Schooten, hem uitdaagde om dit bij haar etablissement voor de deur te organiseren. Zij de catering en de muziek en Chris de wedstrijd. En zo staan er dit weekend twee biljarttafels voor de deur.

En niet alleen biljarttafels, ook tafeltjes, stoelen, partytenten en een buitenbar, het ontbreekt de 32 deelnemers en toeschouwers aan niets. Wel is het kleine feestterrein omringd door hekken, omdat ook hier alleen alcohol genuttigd mag worden door consumenten die ouder zijn dan 18 jaar.

Dit weekend wordt in 25 partijen uitgemaakt wie er uiteindelijk in de kwart-, halve en tenslotte hele finale komen te staan. Het spelletje is 25 over rood, waarbij de laatste carambole los of over driebanden dient te gaan. Het niveau is niet het hoogste wat we binnen Den Helder hebben, maar belangrijker is de gezelligheid waarbij de heren en dames zich op het groene laken kunnen uitleven. Spelers kennen elkaar soms niet, maar tijdens zo’n tweedaags toernooi komt dat wel goed.

Selena kijkt tevreden toe en verzorgt de biertjes en borrelhapjes. Zaterdagavond werd de sfeer nog eens extra aangewakkerd door de Hollandse muziek van DJ Eduardo en de Helderse zanger Lars Groenink. Selena en Chris zien met genoegen hoe iedereen geniet en verwachten dat het niet bij deze ene keer zal blijven.

Bron: LOS Mediapartner Den Helder Actueel

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button