Cultuur/NatuurHollands Kroon

Kunst & Kippesoep in Pension van Ewijcksluis

Adverentie

Hollands Kroon – Kunst & Kippesoep zal dit jaar weer plaatsvinden in Pension van Ewijcksluis. Op zondag 8 augustus stelt Léonne Zuurbier haar werk ten toon aan het publiek. De expositie wordt om 15:00 geopend, om 17:00 wordt de kippensoep geserveerd.

Expressionistisch kunstenaar Léonne Zuurbier is geboren in IJmuiden, opgegroeid in Castricum en nu woonachtig midden in de Waardpolder te Wieringerwaard. Al een aantal jaar is haar werk te zien op diverse exposities. Aanvankelijk maakte zij zich diverse disciplines eigen, maar om meer te leren ging zij naar de kunstacademie Crejat en is zij zich gaan toeleggen op schilderen en sjabloneren.

Haar krachtige werken zijn beïnvloed door haar dagelijkse dromen en ervaringen wat een vervreemding en onalledaags uiterlijk geeft aan landschap en dier. Naast haar werk in de thuiszorg bij Woonzorggroep Samen geeft zij ook workshops in haar eigen atelier in de Waardpolder of op locatie. “De combinatie zorg & kunst is een verrijking voor mijn leven”, aldus Léonne zelf.

De expositie is te zien in de maanden augustus en september. Verstandig is om te reserveren in verband met beperkte ruimte en de huidige coronamaatregelen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button