112

Helderse Marinebrandweer paraat in Eemshaven

In actie bij Fremantle Highway zodra het nodig is

Adverentie

Den Helder – De marinebrandweer uit Den Helder staat met elf man paraat in de Eemshaven. Daar ligt sinds donderdagmiddag de zwaar gehavende Fremantle Highway afgemeerd. Op dit vrachtschip brak 26 juli brand uit. Nadat die was gedoofd werd het vaartuig dat auto’s transporteerde naar de kade in Noord-Groningen gesleept. Mocht het vuur weer oplaaien, dan grijpen de Defensiemedewerkers in. Het zijn specialisten op het gebied van brandbestrijding op schepen.

Het Korps Marine Brandweer beschikt onder meer over een bijzondere hoogwerker, de grootste van de Benelux. Daarnaast heeft het team een tankautospuit en een ondersteunend voertuig meegenomen. Twee adviseurs scheepsbrandbestrijding van de marinebrandweer waren al vanaf het moment dat de brand uitbrak betrokken bij de opschaling van de Kustwacht.

Militaire steunverlening gebeurt op verzoek van de voorzitter van de veiligheidsregio Groningen, door tussenkomst van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De marine blijft naar verwachting tot en met het weekeinde paraat in de Eemshaven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button