Hollands Kroon

D66 Hollands Kroon heeft nieuw bestuur

Scheidend voorzitter krijgt eervolle motie van treurnis om de oren

Adverentie

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van D66 Hollands Kroon, dinsdagavond in De Cultuurschuur in Wieringerwerf, is het nieuwe lokale bestuur geïnstalleerd. Vertrekkend voorzitter Age Miedema droeg in bijzijn van de D66-raadsleden Maarten Versluis en Liesbeth Vlietstra-Wouterse de voorzittershamer over aan Job Laghuwitz uit Breezand. Wieringerwaarder Klaas Taams is de nieuwe penningmeester. Diens plaatsgenoot Afran Groenewoud heeft de taak van secretaris op zich genomen.

Als laatste actie als voorzitter van het D66-bestuur moest Age Miedema onverwachts een motie over hemzelf in stemming brengen. De motie van treurnis over zijn vertrek als voorzitter werd met algemene stemmen aangenomen.

Kersvers voorzitter Laghuwitz barst van het enthousiasme. “Age gaf al lange tijd aan om vanwege drukke andere werkzaamheden echt te moeten stoppen als bestuursvoorzitter. Daarom voelde mijn voorzitterschap in eerste instantie als een ‘moetje’. Ik raakte echter al snel geïnspireerd door de kansen die D66 ziet voor de inwoners van Hollands Kroon. Hoe beter het ons lukt om inwoners bij ontwikkelingen te betrekken, hoe beter we zaken ook echt voor elkaar gaan krijgen.”

Financieel gezond
Klaas Taams, de nieuwe penningmeester, trof bij D66 Hollands Kroon een gezonde financiële situatie aan. We hebben een gezonde kas, met een constante cashflow, dankzij onze leden en de financiële bijdrage van onze vertegenwoordigers in de gemeenteraad. Dit biedt kansen om als bestuur de inwoners van Hollands Kroon zowel binnen als buiten verkiezingstijd te bereiken.”

Secretaris Afran Groenewoud vindt zijn nieuwe bestuursfunctie een kans om zich achter de schermen hard te maken voor zijn partij. “Ik zie het als mijn taak om op de achtergrond te werken aan de ideale infrastructuur voor onze volksvertegenwoordigers, onze leden maar absoluut ook onze (potentiële) kiezers. Onze D66-boodschap moet gehoord worden, tijdens maar ook buiten de verkiezingsperioden. Aanvullingen en kritiek van buitenaf zullen wat mij betreft altijd een luisterend oor vinden.”

Toekomst
Scheidend bestuursvoorzitter Age Miedema ziet de toekomst van D66 Hollands Kroon met vertrouwen tegemoet. “Dit is een belangrijk moment. Een moment van symbolische doorstart. Een nieuw bestuur geeft nieuw elan. Ik zie een glorieuze toekomst voor D66 Hollands Kroon.”

In 2020 bestaat D66 Hollands Kroon tien jaar. De lokale afdeling van de sociaal liberale progressieve partij werd in 2010 mede door Miedema opgericht.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button