Uitgaan

Den Helder viert Open Monumentendag

Adverentie

Ook in Den Helder wordt in het weekend van 14 en 15 september weer Open Monumentendag gehouden. Het landelijke thema van 2019 is “Plekken van plezier”.

Citymarketing heeft een uitgebreid programma opgesteld. Een overzicht van de deelnemers:
School 7, Marinemuseum, Medemblikkerloods, de bunker achter het voormalige postkantoor, Petrus –en Pauluskerk, Bunkermuseum M219, Lichtschip Texel, de Kroontjesbunker, Sanibunker 638, Kunstproject de Nollen, Fort Dirksz Admiraal, Fort Kijkduin, het Atlantikwall centrum, de Kunstuitleen, de Bonaire, Theater de Kampanje, Vrijmetselaarsloge Willem Frederik Karel en het Carillon. En niet te vergeten de nieuwkomers: het Beeldenfort, de Lutherse kerk en het pompgemaal. Ook zijn er rondleidingen over de oude Rijkswerf Willemsoord en het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Het programma met een totaaloverzicht van alle deelnemers en de tijden en data waarop zij open zijn, is verkrijgbaar bij onder meer het Toeristisch Informatiecentrum Den Helder, Willemsoord 52A. Op de dag zelf is het programma ook te verkrijgen bij alle deelnemers. Of download het programma via www.denhelder.online/publicaties.

Opening
Open Monumentendag Den Helder wordt officieel geopend op zaterdag 14 september om 10.00 uur bij de Kroontjesbunker. Een aantal sprekers verzorgt de opening en hierna kunnen belangstellenden direct even kijken in de Kroontjesbunker. Parkeren kan bij Fort Kijkduin. Vanaf daar staat de route aangegeven. Op de fiets? Volg dan de borden die bij de Duinweg na Baron Crown staan.

Na de opening start een fietstocht, georganiseerd door de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis. Onder leiding van Jan Kikkert fietsen de deelnemers langs vele prachtige verborgen parels die in Den Helder te vinden zijn, waarover vaak een mooi verhaal te vertellen valt. De tocht duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, deelname is gratis. Meer informatie via Jan Kikkert: 0223-612426.

Meer info op www.denhelder.online.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button