Hollands KroonJeugd

Lekker in je Life start in Hollands Kroon

Advertentie:

Verschillende organisaties en zorgprofessionals in Hollands Kroon slaan de handen ineen met het programma “Lekker in je Life”. Het programma dat in september start richt zich op kinderen uit Hollands Kroon van 2 tot 18 jaar met een vorm van overgewicht. De kinderen volgen een programma bestaande uit drie pijlers: voeding, gedrag en bewegen.

Overgewicht
In Hollands Kroon komt overgewicht bij circa een op de vijf kinderen voor. Achter overgewicht kunnen verschillende oorzaken schuil gaan. Lekker in je Life is een programma dat overgewicht bij kinderen aanpakt. Hierbij is de inzet verbetering van kwaliteit van leven: elk kind een gezond en gelukkig leven. Door verschillende trainingen en bijeenkomsten door verschillende zorgprofessionals wordt op een leuke manier een gezonde leefstijl aangeleerd. Het doel is gezinnen zelf te laten ervaren hoe ze aan de slag kunnen. Na een programma van een jaar is het de bedoeling dat iedereen op eigen benen verder kan.

Dit project draait al succesvol op Texel en door subsidie van de provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon kan het nu ook starten in Hollands Kroon. Deelnemen aan Lekker in je Life of vragen? Stuur een bericht naar: info@lijl.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button