Den HelderMaritiemVideo

Blijk van waardering voor afvalinzamelende vissers (video)

Adverentie

Den Helder – Wethouder van Den Helder en vice-voorzitter van Kimo Nederland en België, Kees Visser, reikte op vrijdag 4 september deelname certificaten uit van Fishing for Litter aan enkele vissers.

Zij ontvingen het certificaat uit blijk van waardering voor een maatschappelijke dienst. In 2019 is vanuit Den Helder door de vissers van twintig schepen ruim 67.000 kilo zwerfafval ingezameld. In totaal werd er dit jaar ruim 500 ton afval ingezameld.

Daarnaast is de afgelopen jaren hard gewerkt om het afvalbeheer in de haven van Den Helder te verbeteren. En met succes, naast het schoner worden van de Noordzee wordt ieder jaar ook minder visserijgerelateerd afval gevonden op de stranden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button