Den Helder

Geen Sinterklaasintocht in Den Helder

Den Helder – De jaarlijkse sinterklaasintocht gaat dit jaar in Den Helder niet door. Nadat eerder de ondernemers van de binnenstad aangaven het feest niet langer te willen organiseren, heeft nu ook de Stichting Intocht Sinterklaas Noordkop een streep gezet door de intocht.

De aanleiding is corona; het zal zo goed als onmogelijk zijn om tijdens de intocht, waar doorgaans honderden kinderen op afkomen, de huidige coronamaatregelen in acht te nemen. De hele discussie rond Zwarte Piet heeft volgens de Stichting geen rol gespeeld in de beslissing.

“Het risico vinden wij te groot”, laat secretaris Geertje Verspuij van de stichting weten. “We moeten er niet aan denken dat bezoekers van de intocht het virus oplopen of ongewild verspreiden. Wij hebben echt gekeken naar andere mogelijkheden en locaties.”

Alternatief
Marcel Karhof van het Sint Nicolaas Genootschap vindt het jammer dat er geen intocht komt, maar wil wel iets organiseren. In samenwerking met onder anderen de lokale streekomroep Regio Noordkop wordt op zaterdag 14 november een alternatieve intocht neergezet. Hoe die er precies uit komt te zien wordt later bekend.

Het is nog onzeker of de intocht voor Julianadorp wel door kan gaan. Daarover vindt volgende week overleg plaats.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button