Kop van Noord-Holland

Wonen Plus Welzijn zoekt nieuwe vrijwilligers

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Wonen Plus Welzijn is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het gaat om functies bij de administratieve ondersteuning en de ontmoetingsgroepen van Doet & Ontmoet.

De vrijwillig administratief ondersteuners helpen mensen die de grip op hun administratie kwijt raken of zijn. Met bijvoorbeeld inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven, het maken van een begroting, post ordenen, het aanvragen van toeslagen en/of kwijtschelding. De ondersteuningsvragen worden aangemeld vanuit diverse organisaties en instanties bij de coördinator van Wonen Plus Welzijn. De ondersteuning kan voor korte of langere tijd zijn. De ondersteuners volgen bij aanvang van hun werkzaamheden de Vrijwilligerstraining Ondersteunen bij geldzaken bij het NIBUD. Voor anderstaligen die ondersteuning vragen zijn vrijwilligers die bijvoorbeeld Arabisch, Frans of Tigrinya spreken heel welkom. Voor meer informatie over deze functie kan contact worden opgenomen met Caroline de Vries, welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn. Zij is bereikbaar op 06-25513804 of c.devries@wonenpluswelzijn.nl.

Daarnaast is Wonen Plus Welzijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor Doet & Ontmoet. De Doet & Ontmoet groep is een open inloop waar iedereen welkom is. Er wordt gezorgd voor ontmoeting en verbinding. Wat er tijdens zo een bijeenkomst wordt gedaan, is afhankelijk van de interesse van de deelnemers. Zo kan er gekozen worden voor iets creatiefs, maar ook voor het bijpraten met elkaar, een wandeling, samen een maaltijd maken en eten of een spelletje spelen. Alles is mogelijk. Wonen Plus Welzijn biedt een scholingsmoment aan waarin aanmelders, samen met de huidige vrijwilligers van de Doet & Ontmoet groepen, geïnspireerd worden om dit vrijwilligerswerk op te gaan pakken.

Scholingsmomenten
Er zijn twee beschikbare data voor de scholingsmomenten. Het eerste moment op 15 november (13:30 – 16:00 uur) aan Kruiswijk 14a in Anna Paulowna. Het tweede moment vindt dinsdag 28 november (09:30 – 12:00 uur) plaats in de Cultuurschuur, Wieringerwerf.

Om deel te nemen aan dit scholingsmoment, vraagt Wonen Plus Welzijn de belangstellenden om zich uiterlijk vóór 6 november op te geven. Dit geeft de organisatie voldoende tijd om nog even contact op te nemen en de benodigde voorbereidingen te treffen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar het servicepunt van Wonen Plus Welzijn via het niedorp@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van uw naam en de gewenste datum. Tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur is het servicepunt ook te bereiken op telefoonnummer 0224-542660.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button