Hollands KroonPolitiek

Gemeenteraad Hollands Kroon stemt in met recycleplan

Anna Paulowna – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft tijdens de eerste raadsvergadering, wederom digitaal, ingestemd met het bestemmingsplan aan de Leijerdijk 5 in Nieuwe Niedorp. De indiener wil met dit bestemmingsplan zijn bedrijfsruimte uitbreiden. Eerder had de indiener dit voorstel zelf ingetrokken. De gemeenteraad kreeg de gelegenheid om afgelopen zomer de locatie te bezoeken en ook omwonenden hebben hun stem laten horen.

Een ander bestemmingsplan, Mientweg 46 in Lutjewinkel, werd ditmaal tijdens het vaststellen van de agenda geschrapt. Tijdens het inspreekuur van afgelopen dinsdag bleek dat omwonenden van de Mientweg in Lutjewinkel hun vraagtekens hadden bij het bestemmingsplan. De omwonenden hebben aangegeven een afspraak te hebben met de indiener om het te bespreken waarop de gemeenteraad besloot om de wijziging van het bestemmingsplan van de agenda te halen.

Ontwikkeling recycleplan
Dat afval gescheiden moet worden, is duidelijk maar op welke manier. De raad werd gevraagd in te stemmen met het ontwikkelen van een recycleplan inclusief recycletarief. In dit plan moet uitgewerkt worden wat dit voor inwoners gaat betekenen zowel voor het inzamelen als financieel. Wanneer minder afval aangeboden wordt, zal de inwoner uiteindelijk minder betalen. De raad heeft ingestemd met het ontwikkelen van het recycleplan en het uitwerken van het recycletarief.

In de Agenda voor het Waddengebied 2050 zijn bestaande ambities, doelen en strategieën van Rijk en regio samengevoegd en staat beschreven hoe dit kan worden uitgevoerd. Ook hiermee heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon ingestemd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button