Den HelderNoord-Holland

Provincie in gesprek met kustgemeenten over strandveiligheid

Den Helder – De provincie Noord-Holland gaat in gesprek met de kustgemeenten, waaronder Den Helder, om te bekijken waar mogelijk extra waarschuwingsborden geplaatst moeten worden op het strand. Aanleiding voor deze toezegging zijn vragen van de provinciale PVV-fractie. Die zijn gesteld na de recente tragische gebeurtenissen op de stranden, waarbij ook in Julianadorp mensen om het leven kwamen.

Op veel plaatsen langs de kust staan borden van gemeenten en de provincie met onder meer voorlichting over de reddingsbrigade en de stroming in zee. De gemeenten zijn echter verantwoordelijk voor de veiligheid op het strand. Voor het zwemwater heeft de provincie alleen een rol in de waterkwaliteit. “Het is belangrijk dat bezoekers van het strand kennis kunnen nemen van de gevaren van zwemmen in de Noordzee. Het is aan de gemeente om bezoekers hierover te informeren. Op verzoek van de gemeente kan op de provinciale zwemwaterborden extra informatie geplaatst worden met een waarschuwing voor muien.”

De PVV vroeg Gedeputeerde Staten: “mocht blijken dat kustgemeenten niet bij elke pier een groot waarschuwingsbord hebben staan, bent u dan bereid met deze gemeenten in gesprek te gaan, te inventariseren wat de redenen zijn waarom deze borden ontbreken en hen te helpen deze borden alsnog zo snel mogelijk te realiseren?” De provincie laat weten hiertoe bereid te zijn en ook te kijken in welke vorm verdere ondersteuning mogelijk is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button