Uitgaan

Historische lezing over de Van Galenbuurt in School 7

Advertentie:

Den Helder – De Van Galenbuurt in Den Helder is een buurt met veel historie. Ab van der Walle geeft namens de Helderse Historische Vereniging in februari twee keer een lezing over de Helderse wijk in Bibliotheek School 7. De lezingen vinden plaats op dinsdagavond 13 februari om 19.30 uur en op donderdagmiddag 22 februari om 14.00 uur.

Over de Van Galenbuurt valt een heleboel te vertellen. De rijke historie van de Van Galenbuurt in Den Helder is al terug te zien in de straatnamen: twee koninginnen, negen marine- en acht landmacht officieren. Een van hen is zelfs president van Zuid-Afrika geworden. Ook kenmerkt de buurt zich door een enorm winkelgebied, vanaf de Hertzogstraat tot aan de Kerkgracht en de Krugerstraat.

De Van Galenbuurt heeft scholen, een ziekenhuis, een garage, een smederij, een bejaardenhuis, een politiebureau, een weeshuis en een stadshuis. En op de hoek van de Javastraat en de Polderweg staat de watertoren, vanaf waar de hele wijk kan worden overzien. Van der Walle neemt de deelnemers tijdens de lezing mee langs de historie van de wijk, aan de hand van foto’s en verhalen.

De lezing wordt gehouden in KopGroep Bibliotheek School 7 op 13 februari om 19:30 uur en op 22 februari om 14:00 uur. Meer informatie over deze activiteit is te vinden op de website van KopGroep Bibliotheken of aan de balie in de bibliotheek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button