Sport

FC Den Helder begint flitsend aan bekercompetitie

Den Helder – Op het broeierig warme sportpark ’t Krijt in Zwaag lag de bal zondag al na vijf minuten in het net van Westfriezen, dankzij Jonard Bernadina, die een snelle aanval koeltjes afmaakte. Westfriezen probeerde vooral via de rechterkant aan te vallen, maar het tempo lag te laag om het de achterhoede van FC Den Helder moeilijk te maken. De bezoekers wonnen de bekerwedstrijd met 2-5.

Zonder echt tot sprankelend spel te komen tekende Aron Swart in de 20ste minuut de 0-2 aan. Op slag van rust kreeg Westfriezen nog een goede kopkans, die rakelings naast ging. Na rust vloog FC Den Helder uit de startblokken en de ene fraaie aanval na de ander golfde op het doel van de thuisploeg af. Na een prachtige een-twee door het midden leek Aaron Swart te scoren, maar de paal voorkwam de 0-3 en uit de tegenaanval scoorde Westfriezen de 1-2.

Aron Swart en Max Snippe stelden echter weer snel orde op zaken en scoorden op fraaie wijze de 1-3 en 1-4. Nadat de thuisploeg de 2-4 nog aantekende, bepaalde Timo Swart de eindstand op 2-5. Voor FC Den Helder een mooie start van de bekercompetitie. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 17:00 uur, op de Streepjesberg wacht dan het treffen met Jong Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button