MaritiemUitgaanVideo

Bezoekers genieten van Wieringer vlootschouw (video)

Advertentie:

Den Oever – Op de Flora-en Visserijdagen komen elk jaar duizenden bezoekers af die vooral genieten van de vele activiteiten die worden georganiseerd. Op maandag werd door de burgemeester de vlootschouw afgenomen en kon iedereen gratis meevaren op de versierde kotters. Op de haven stonden verschillende marktkramen die goede zaken deden. Vooral de ijsverkoop ging lekker en ook de vele soorten vis waren in trek.

Publiekstrekker was wel de oude Wieringer postboot, die meedeed met de vlootschouw. Het was dan ook erg druk op deze boot en schipper Richard Wigbout wist alles te vertellen over de restauratie.

Door de regelgeving uit Brussel is de Wieringervloot al aardig ingeboet. In totaal deden er dit jaar zo’n 30 kotters mee, beduidend minder als eerdere jaren. Op vrijwel alle boten hingen dan ook protestposters om aandacht te vragen voor de problemen waar de visserij mee te maken heeft. Problemen genoeg voor de vissers, al was daar tijdens deze dagen weinig van te merken.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button