Hollands KroonZakelijk

12,5 jaar Kapsalon Patrice Hair & Beauty

Advertentie:

Het is een beetje feest op het voormalige eiland Wieringen, tenminste bij Patricia Korf in Hippolytushoef. 12,5 Jaar geleden opende zij daar haar kapperzaak: Patrice Hair & Beauty aan de Klieftstraat.

“Ik zit al langer in het kappersvak dan de 12,5 jaar die ik nu hier zit. Ik ben vanaf mijn zestiende in het kappersvak begonnen en ik ben nu 50plus, dus ik zit er al even in”, zegt Patricia. “Ik werkte in een kapperszaak in Julianadorp en wilde graag iets voor mezelf beginnen. Toen hoorde ik dat de zaak van Bonnie Volkers te koop stond en ben ik daar maar eens op afgegaan.” Als kind was ze al bezig met haar en verzorging en het was uiteindelijke een keuze tussen de verpleging en het kappersvak.

Wonen en werk
De zaak van Patricia is eigenlijk best wel groot. Het is aan haar huis vastgebouwd, zodat wonen en werk dicht tegen elkaar aan liggen. “Ik hoef niet op de fiets naar mijn werk, want als ik daar door die deur ga (ze wijst op een deur achter een toonbank) dan ben ik meteen thuis. Ik werk hier overigens alleen en dat heeft voor- en nadelen. Een nadeel is toch wel dat je overdag nooit even weg kunt lopen, want alle afspraken zijn al gemaakt. Dus kan ik je zeggen dat ik eigenlijk ook op zoek ben naar wat hulp. Ik heb wel leerlingen op stage gehad, maar ik ben eigenlijk op zoek naar een kapster met ervaring, waarmee ik het hier samen kan doen.”

Ze is geen geboren Wieringse, was het moeilijk hier een beetje voet aan de grond te krijgen? “Mensen op Wieringen zijn erg op elkaar aangewezen en als je daar tussen wilt komen dan moet je daar echt open voor staan. Toen ik hier aan begon, wilde ik het meisje -die bij mijn voorganger werkte- overnemen, maar die had daar geen trek in. Ze zei “jij houdt het hier als buitenstaander geen week uit, dus ik ga ergens anders aan het werk”. Nou, achteraf heeft ze geen gelijk gekregen, want ik zit hier nu dus al 12,5 jaar en het draait nog steeds geweldig. Ik heb een heel fijne band met de mensen opgebouwd, je deelt hier gewoon echt lief en leed met elkaar en je staat voor elkaar klaar”, vertelt Patricia blij.

De hele winkel staat vol met bloemen van allemaal mensen die haar op deze wijze willen feliciteren met het jubileum van Kapsalon Patrice Hair & Beauty.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button