Den Helder

Rennen voor een goed doel in ondergoed

Net als vorig jaar is de Helderse Durfsporter Sebastiaan Horn weer van plan de Kona Underpants Run te organiseren; een funrun van nog geen 2,5 kilometer op de Helderse zeedijk. De Run in Den Helder moet vrijdag 11 oktober 2019 plaatsvinden.

Het WK Ironman wordt  12 oktober weer gehouden in Kona, Hawaii. Het is daar een traditie om de donderdag ervoor een Underpants Run te organiseren. Deze loop is daar begonnen in de jaren 80 en er wordt jaarlijks geld mee opgehaald voor een goed doel. Het leek Sebastiaan leuk om bij wijze van een ludieke actie deze loop ook in Den Helder te organiseren. De editie van 2018 was een klein succes, reden om het dit jaar weer te proberen.

Ditmaal heeft Sebastiaan er een goed doel aan gekoppeld. De inschrijving kost € 5,00 en de opbrengst komt volledig ten goede van Damian. Damian is een jongetje van bijna 5 jaar oud. Hij heeft een GNB1-gen mutatie waardoor hij een ernstige ontwikkelingsachterstand heeft. Bij alles in het dagelijkse leven heeft hij begeleiding nodig. Dit is voor Michelle, de moeder van Damian, aanleiding geweest om te stoppen met werken zodat zij zich volledig op de zorg van Damian en haar zoontje kan richten.

Geen prognoses
Er zijn wereldwijd maar ruim 70 kinderen met deze gen mutatie. Dit heeft als gevolg dat er nog niet veel bekend is over deze aandoening en er ook geen prognoses gesteld kunnen worden. Tot overmaat van ramp is de hulp die Damian krijgt vanuit de overheid minimaal. Omdat er nog geen exacte diagnose is gesteld en er ook geen prognose kan worden gegeven, krijgt Damian geen WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg). Hierdoor draaien Michelle en Menno, de vader van Damian, zelf op voor de hoge kosten die het ziektebeeld van Damian met zich meebrengt. Damian heeft binnen nu en een jaar een nieuwe bedbox nodig. Een bedbox die zorgt voor een veilige maar ook prettige omgeving waar Damian in kan slapen, spelen en verzorgt in kan worden. Zo’n bedbox kost echter duizenden euro’s. Zoals aangegeven wordt dit niet vergoed door de overheid, reden waarom Sebastiaan gaat proberen om dit bedrag bij elkaar te verzamelen.

In juni 2020 zal hij zelfs een marathon gaan lopen op de Noordpool (Spitsbergen). Iedereen kan mee doen met de Kona Underpants Run in Den Helder mee en zo ook nog eens een goed doel ondersteunen. Er is slechts plek voor 40 deelnemers. Meer informatie over de Kona Underpants Run is te vinden op hun Facebookpagina.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button