Den HelderJeugdVideo

Zelfgebouwde zonneboot Lyceum eindelijk te water (video)

Advertentie:

Den Helder – Acht enthousiaste leerlingen van het Lyceum aan Zee stonden op zaterdag op de kade bij Willemsoord te popelen om hun zelfgebouwde zonneboot te water te laten. Zij deden mee aan de Young Solar Challenge, ze waren een van de 14 bootjes die door heel Nederland de strijd met elkaar aan gingen om de eerste plaats.

De Young Solar Challenge is een project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit doen we op een leuke en interactieve manier door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook nog eens met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen zaken als teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring ook een belangrijke rol.

Voor sommige jongeren is dit project niet alleen een supermooie ervaring, maar vinden ze ook hun roeping in de wereld van de techniek. Het team van Lyceum aan Zee eindigde landelijk op de vijfde plaats.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button