Den HelderJeugdVideo

Zelfgebouwde zonneboot Lyceum eindelijk te water (video)

Den Helder – Acht enthousiaste leerlingen van het Lyceum aan Zee stonden op zaterdag op de kade bij Willemsoord te popelen om hun zelfgebouwde zonneboot te water te laten. Zij deden mee aan de Young Solar Challenge, ze waren een van de 14 bootjes die door heel Nederland de strijd met elkaar aan gingen om de eerste plaats.

De Young Solar Challenge is een project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit doen we op een leuke en interactieve manier door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook nog eens met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen zaken als teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring ook een belangrijke rol.

Voor sommige jongeren is dit project niet alleen een supermooie ervaring, maar vinden ze ook hun roeping in de wereld van de techniek. Het team van Lyceum aan Zee eindigde landelijk op de vijfde plaats.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma was werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet bij de provinciale omroep NH.

Wellicht ook interessant

Back to top button