Cultuur/NatuurHollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon zoekt ‘groene straten’

Hollands Kroon – De gemeente is opzoek naar inwoners die zelf of samen met de buren hun straat hebben vergroend. Zij worden opgeroepen mee te doen aan de actie ‘Groene Straten Gezocht’. De straat aanmelden is heel eenvoudig en kan tot 22 oktober. De winnende straat wordt tijdelijk omgedoopt tot WatZr-straat en wordt beloond met een groene taart en een vrolijke straatvlag.

Hittestress, wateroverlast en watertekort. Het zijn allemaal gevolgen van het veranderend klimaat. Om deze gevolgen tegen te gaan, starten steeds meer inwoners met het vergroenen van de straat. Zo zie je steeds vaker geveltuintjes, planten in plaats van tegels, regentonnen of zelfs een groene wateropvang in het midden van de straat. Deze mooie voorbeelden wil de gemeente graag in het zonnetje zetten. Dit doen zij met het initiatief ‘WatZr’, samen met 27 andere gemeenten, PWN en HHNK.

Inwoners die kans willen maken op de prijs moeten vóór 22 oktober een foto van de straat naar duurzaam@hollandskroon.nl sturen, met daarbij een omschrijving wat er in de straat is gedaan aan vergroening. Meer informatie over het initiatief is te vinden op watzr.nl, of de website van de gemeente Hollands Kroon.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

    1. Of het nog te bouwen gemeente huis in Den Helder. Gegarandeerd klimaat neutraal en gender vriendelijk. ‘inclusief’ 😉

Back to top button
%d bloggers liken dit: