Den HelderJeugdMaritiemTexel

Samenwerking scholen en Sail Den Helder van start op het water

Advertentie:

Den Helder – Sail Den Helder 2023 (SDH23) lijkt nog ver weg, maar diverse voorbereidingen zijn al van start gegaan. Zo wordt op donderdag 7 oktober een handtekening gezet voor de samenwerking tussen Stichting Sail Den Helder, Sail Academy Den Helder, Scholen aan Zee, ROC Kop van Noord-Holland en OSG De Hogeberg (Texel).

Doelstelling is om al vanaf nu zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij het Sail evenement dat ongeveer één keer in de vijf jaar in Den Helder plaats vindt en waar zo’n 350.000 bezoekers op af komen. Sail Academy Den Helder gaat wederom zorgdragen voor de verbinding tussen jong talent, het onderwijs en het evenement.

Sail Academy Den Helder is opgericht om ervoor te zorgen dat jongeren in de leeftijdsgroep van 15 tot en met 27 jaar de kans krijgen actief deel te nemen aan het evenement. De jongeren zijn en worden betrokken bij de vele taken die de organisatie in de voorbereiding en uitvoering van dit grote evenement heeft. Dit kan van alles zijn; van een stage of een opdracht voor een opleiding tot een verrijkende ervaring als vrijwilliger. Zo kunnen de jonge talenten van elkaar leren en elkaar inspireren. De vorige editie telde 772 jonge talenten, die meededen in aanloop naar en tijdens het evenement in 2017. De ambitie voor 2023 is maar liefst een verdubbeling van het aantal betrokken jongeren.

Op het Marsdiep
De handtekening voor de samenwerking kan natuurlijk nergens anders worden gezet dan op een boot op het Marsdiep, de plek waar in 2023 alle tallships van start gaan voor de Internationale Tall Ships Races. De partijen gaan om 15.30 uur aan boord van één van de schepen van de TESO en varen gezamenlijk van Den Helder naar Texel en terug. De TESO is hierin niet alleen een fysieke verbinding tussen Texel en Den Helder, maar symboliseert ook de verbinding tussen de onderwijsinstellingen en het evenement. Momenteel is de Sail Academy Den Helder in gesprek om met nog meer scholen in de Noordkop een samenwerking aan te gaan.

Informatie over Sail Den Helder 2023 is te vinden op www.saildenhelder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button