Sport

Suns gunnen Den Haag eerste overwinning

Advertentie:

Den Helder – De basketballers van de Suns hebben hun eerste thuiswedstrijd voor publiek, na een 34-42 ruststand, met 73-87 verloren. De eerste twee kwarten waren in het voordeel van The Hague Royals, beiden eindigen in 17-21, wat resulteerde in een 34-42 stand halverwege. De bezoekers hadden er toen al zeven van de totaal 13 driepunters inleggen. Tom Ackermans was goed voor bijna de helft (6) van de productie.

Met een dunk van Sam Huurman en nuttige scores van Sam van Oostrum probeerden de Suns na de pauze de aansluiting te vinden. Dat lukte bijna, een kleine vijf minuten voor het einde, bij 67 gelijk was er kans voor de Suns (na een 12-0 run) om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een 0-13 run van de bezoekers zorgde er echter voor dat een overwinning van de Helderse basketballers, met nog twee minuten te spelen, verder weg was dan een verliespartij in eigen huis.

Met een serie vrije worpen van Yarick Brussen en Ben Kovac stond er na veertig minuten basketballen 73-87 op het bord en mochten de bezoekers uit Den Haag, met vrije worpen van Deividas Kumelis, hun eerste winstpartij op hun naam schrijven: 73-87

Topscores Den Helder: Ben Kovac 15, Yarick Brussen 13
Topscores Den Haag: Bryce Smith 21, Tom Ackermans 20

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button