Den HelderZakelijk

Verbouw locatie Den Helder start met nieuwe gevel

Advertentie:

Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep is maandag gestart met de vernieuwing en verduurzaming van de gevel van de hoofdlocatie in Den Helder. Het Noord-Hollandse bouwbedrijf Ooijevaar voert de werkzaamheden uit.

Het vernieuwen van de gevel betekent de start van de complete verbouwing van het ziekenhuis, waarmee Noordwest de zorg voor de regio Kop van Noord-Holland verder toekomstbestendig maakt. De verbouwing vindt de komende jaren in fases plaats, waardoor het ziekenhuis open blijft voor patiëntenzorg.

De nieuwe gevel wordt in fases gemonteerd aan de buitenzijde van de bestaande gevel. In elke fase wordt een deel van de gevel, van het dak tot aan de grond, vernieuwd (zie de planning onderaan dit bericht). De werkzaamheden worden in nauw overleg met de betreffende afdelingen in het gebouw uitgevoerd. Vanaf 4 oktober 2021 start bouwbedrijf Ooijevaar met de voorbereiding van deze werkzaamheden, waaronder:

  • plaatsen van bouwketen op het parkeerterrein bij de hoofdingang
  • plaatsen van bouwhekken. De hoofdingang, poli-ingang (bij de spoedeisende hulp en huisartsenpost), vondelingenkamer de ‘Beschermde Wieg’ en ingangen voor medewerkers en leveranciers blijven bereikbaar
  • afzetten van diverse parkeerplekken langs de gevel. Om voldoende parkeerplaatsen voor patiënten en bezoekers te garanderen, worden passende maatregelen getroffen
  • snoeien bosschages
  • monteren van een proefopstelling van de nieuwe panelen ter hoogte van de poli-ingang

De nieuwe gevel zorgt voor verbeterde isolatie en draagt zo bij aan de verdere verduurzaming van Noordwest locatie Den Helder. Eerder werden de installaties al vervangen door energiezuinige varianten en alle benodigde elektriciteit voor de Noordwestlocaties in Den Helder en Alkmaar wordt opgewekt op het nabijgelegen zonne-energiepark ‘De Dogger’.

Complete verbouwing
Komende jaren wordt hoofdlocatie Den Helder volledig vernieuwd. Architectenbureau Leeuwenkamp maakt het ontwerp voor het vernieuwde ziekenhuis. Het definitief ontwerp voor het eerste deel van de verbouwing presenteerde Noordwest op 7 juli 2021. Vooruitlopend op de complete verbouwing opende Noordwest op locatie Den Helder al de nieuwe Afdeling acute zorg. Het spoedplein, waar de spoedeisende hulp en huisartsenpost nauw gaan samenwerken, is de volgende afdeling die verbouwd gaat worden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button