112Den Helder

Cameratoezicht bij Cruyff Court aan de Dommelstraat

Den Helder – De gemeente Den Helder gaat een mobiele camera plaatsen bij het Cruyff Court aan de Dommelstraat. Dat heeft burgemeester Jan de Boer besloten. Er is sprake van structurele overlast door onder andere harde muziek, het gebruik van alcohol en mensen die in het openbaar hun behoefte doen.

De overlast moet stoppen, zo zegt de gemeente. Daarom is er een plan van aanpak opgesteld. Helaas is het niet makkelijk om dit soort situaties op te lossen. Voor de lange termijn is de gemeente bezig met een onderzoek naar het herinrichten van de openbare ruimte: “De brede weg en stoep maken dit overlastgevende gedrag mogelijk. Versmalling van de weg en het toepassen van meer groen is misschien een goede oplossing.” De gemeente voert al langer gesprekken met en groep bewoners uit de buurt. Deze gesprekken worden uitgebreid. De gemeente gaat daarom langs bij buurtbewoners.

Toch moet er ook al snel iets gebeuren om de overlast in te perken. Daarom heeft de gemeente besloten een mobiele camera te plaatsen, ten minste voor de duur van drie maanden. De camera wordt geplaatst om toezicht te houden op openbare plaatsen ter handhaving van de openbare orde. De politie mag de beelden van de camera’s bekijken om te controleren of alles rustig en veilig verloopt op de plekken waar de camera’s staan of hangen. Gebeurt er iets? Dan mag de politie de beelden ook gebruiken om de daders op te sporen. De verwachting is dat de overlast door de aanwezigheid van de camera vermindert.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button